Uudet moottoripyörät 1-6 2018

Päivitin vuoden 2017 moottoripyörien myyntiä koskevan analyysini tuoreella 1-6 2018 Trafin datalla. Muutin vähän käsittelysääntöjä ja rupesi oikein itseänikin epäilyttämään meniköhän kaikki oikein. Kasvua nimittäin vuoden takaiseen vastaavaan ajankohtaan olisi peräti 8,2 %! No tällä mennään kunnes jostain tulee varmistus, että väärin meni.

KTM, Yamaha ja BMW pitävät edelleen kärkipaikkoja sekä kaikki moottoripyörät huomioiden että yli 125 kuutioisten kategoriassa. Yamahan myynti on tippunut kuitenkin peräti 27 % kun taasen kovaa nousua tekevät Honda (42 % eikä Honda Monkey ole vielä edes näissä luvuissa mukana), Harley-Davidson (26 %) ja Kawasaki (22 %).

Uutena raporttina/välilehtenä lisäsin analyysin käytettyinä maahantuotujen pyörien osalta. Niitäkin on alkuvuonna ollut peräti 522 kappaletta kun uusia on myyty 2037. Poimintaehtona olen tässä käyttänyt ensirekisteröintivuosi on eri kuin käyttöönottovuosi. En ole varma onko täysin validi, mutta aika moni näistä todennäköisesti kuuluu tähän kategoriaan. Tällä osa-alueella suosikkeja näyttävät olevan BMW:t, KTM:t, Harley-Davidsonit ja Hondat. Suurin osa pyöristä 1-2 vuotta vanhoja, mutta kyllä jotkut näyttävät tuovan 50-60 luvun pyöriä ja jopa vanhempia. Vanhin vuodelta 1928.

Alla itse analyysi. Klikkaa alaosan nuolia siirtyäkseni sivujen välillä: